Skip to main content Skip to footer

Registergoed

Registergoed

 

Bedrijfspanden, woningen, fabrieken, de bijhorende grond, schepen én vliegtuigen. Hier hebben we het over als we praten over het rechtsgebied Registergoed. Als u een registergoed wilt kopen of verkopen, heeft u een notaris nodig. Wij zorgen voor juridisch advies, rechtsgeldige afspraken en een goede afhandeling van uw wensen.

Huisoverdrachten en hypotheken

U heeft een nieuwe woning op het oog en wilt uw hypotheek van tevoren geregeld hebben. De bank wil echter pas een hypotheek geven als u daadwerkelijk eigenaar bent van een huis en de verkoper wil de overdracht pas doen als hij er zeker van is dat u aan de betaling van de koopsom kunt voldoen. Een ingewikkeld proces. Wij begeleiden u hierin en zorgen dat alle afspraken formeel worden vastgelegd in een notariële akte.

Splitsingen

U heeft een groot huis en meer ruimte dan u nodig heeft. De mogelijkheid om uw woning te splitsen in twee zelfstandige woningen is wel eens in uw gedachten opgekomen. Maar hoe werkt dat precies en mag u daarna één van de twee woningen verkopen of verhuren? In een vrijblijvend gesprek vertellen wij u graag meer.

Projectbouw (zowel zakelijk als particulier)

Bij projectbouw worden er meerdere woningen tegelijkertijd gebouwd en zijn er meerdere kopers. Bij een groot bouwproject is er bijna altijd een projectnotaris die alle overdrachten doet voor het hele project. Als wij dat niet zijn, kunt u bij ons terecht voor onpartijdig advies en/of uw hypotheek.

Overdracht schepen

Of het nu gaat om schepen die bedoeld zijn voor de pleziervaart, een schip in de ondernemingssfeer of een zeeschip: wij regelen de overdracht voor u. Wij zorgen voor een waterdichte koopovereenkomst en overdracht waardoor u niet voor verrassingen komt te staan.

Overdracht vliegtuigen

Voor de overdracht van een vliegtuig helpen wij u graag. Hierbij maken we geen onderscheid in het soort vliegtuig: alle vliegtuigen zijn te boek gestelde registergoederen.