Skip to main content Skip to footer

Projectbouw (zowel zakelijk als particulier)

Projectbouw

 

Projectbouw is een vorm van nieuwbouw, waarbij een projectontwikkelaar grond koopt die bestemd is voor woningbouw. Voordat een ontwikkelaar start met de bouw moet eerst een bepaald percentage verkocht zijn. U als koper heeft echter een ander belang; als u een financiering heeft geregeld, wilt u zeker weten dat u de woning tijdig kunt afnemen. De verkoper heeft er baat bij dat zoveel mogelijk opties worden omgezet in een koopovereenkomst. Wij adviseren u graag over verschillende mogelijkheden en lopen samen met u de koopovereenkomst door.

Wat past het best bij mijn situatie?

Een veel voorkomende opschortende voorwaarde in het koopcontract is dat er een bepaald percentage moet zijn verkocht voordat de verkoper zal starten met de bouw. U koopt uw huis in een vroeg stadium aan, maar zit vervolgens lange tijd in onzekerheid omdat u niet weet wanneer en of de woning gebouwd zal worden. Daarnaast heeft u een bindend hypotheekaanbod nodig met een lange geldigheidsduur en kan de rente in de tussentijd stijgen. Een andere veelvoorkomende opschortende voorwaarde is dat de koop pas definitief is als de omgevingsvergunning die door gemeente moet worden afgegeven onherroepelijk is. Wij bespreken samen met u wat u in deze gevallen het beste kunt doen, passend bij uw situatie. 

Ik wil een stuk grond kopen en mijn droomhuis bouwen

Wilt u een bouwkavel kopen om daarop een vrijstaande woning geheel naar wens laten bouwen? Dan kunt u te maken krijgen met het aanvragen van een omgevingsvergunning bij de gemeente. Voor de start van de bouw heeft u een onherroepelijke omgevingsvergunning nodig. Hierin staan afspraken over de veiligheid, gezondheid, de omgeving en de buren. De vergunning is pas onherroepelijk als de bezwaartermijn van zes weken is afgelopen. Zodra de omgevingsvergunning is verleend, kan de kavel worden geleverd. Deze officiële grondoverdracht vindt plaats bij de notaris. Dit combineren we vaak met het tekenen van de hypotheekakte.