Skip to main content Skip to footer

Oprichten bv's

Oprichten bv's

 

De besloten vennootschap is een van de meest gebruikte rechtsvormen in Nederland, bedoeld om handel te drijven en geld te verdienen. Het heeft één of meerdere bestuurders, die namens de bv kunnen handelen. Een bv oprichten kan alleen via een akte bij de notaris. Wij controleren op grond van wettelijke richtlijnen wie er een bv opricht, stellen de akte op en beschrijven de statuten van de bv.

Wat is het voordeel van een bv?

Een bv is een rechtspersoon. Dit betekent dat een bv volledig zelfstandig is en als een ondernemer acteert. In een geval van een faillissement is de bv aansprakelijk voor schulden. U als directeur of aandeelhouder blijft in beginsel privé buiten schot. Toch kan het zijn dat u privé mee moet tekenen en aansprakelijk wordt, omdat de bank bij een bankfinanciering niet altijd het volledige risico alleen bij de bv wil leggen, maar ook bij de aandeelhouder en/of directeur. Wij leggen u uit hoe dit zit.

Eenmanszaak of een bv?

In vergelijking met een eenmanszaak brengt een bv hogere kosten en meer administratie met zich mee. Daartegenover staat dat een bv professionaliteit, gezag en commercieel vertrouwen uitstraalt: een bedrijf waarmee gehandeld kan worden. Bovendien draagt de bv het ondernemersrisico en ligt het risico bij een eenmanszaak bij de ondernemer privé.